Norske flyselskaper starter

Historien bak Norwegian

Når man tenker på norske flyselskaper, er det mange som umiddelbart tenker på SAS. Scandinavian Airlines ble slått sammen av et norsk, svensk og dansk flyselskap i 1946. Norge hadde en andel i selskapet fram til staten kjøpte seg ut i 2018. SAS er altså ikke deleid av Norge lenger, og kan derfor ikke lenger regnes som et norsk flyselskap.

Norwegian, derimot, er et relativt ungt flyselskap som er helt norskeid. På deres egne nettsider kan du lese mer om historien bak selskapet. De startet i 1993, og Boeing 737-flyene var på vingene i 2002.

Norwegian er rangert som Norges mest bærekraftige innen luftfart, og er kjent som et lavprisselskap som tilbyr reiser til store deler av verden. Flyene går korte distanser til storbyer i Europa, men kan også ta interkontinentale ruter til Asia, USA og Sør-Amerika.

Norwegian sine fly har to karakteristiske trekk: En rød «snute» foran på flyet, og at halefinnene er prydet med bilder av norske helter som har utfordret samfunnsnormer, og inspirert andre. Kanskje har du sett bildet av Kirsten Flagstad, Sonia Henie, Fridtjof Nansen eller Bjørnstjerne Bjørnson på halefinnen en gang du var ute og reiste?

Leave a Reply